20. lokakuuta 2010

Homoilta ei ollut keskustelu

Ylen homoilta on saanut aikaan valtavan myrskyn. Mutta oikeastaan, miksi? Vaikka sitä sanottiin keskusteluksi, niin se oli kummankin puolen kilpalaulantaa omista poteroistaan eikä siinä edes yritetty ymmärtää toisen puolen argumentteja. Tuolla tavoin tehdään viihdettä, mutta käsittääkseni Ajankohtainen kakkonen ei yritä tehdä viihdettä, vaan tarjota asiasisältöä, mikä jäi ainakin tällä kertaa pahasti puuttumaan.
.

Homojen oikeuksia vastustavat on nyt julkisuudessa niputettu otsikon "kirkko & uskovaiset" alle ja jengi eroaa kirkosta. Omituista sikäli, että myös homojen oikeuksia puolustavalla puolella oli pappi, ja lisäksi keskustelussa kävi selvästi ilmi, että kirkon palkkalistoillakin on homoja. Miksi siis koko instituutio (kirkko & uskovaiset) leimataan muutaman äärifundamentalismin takia? Vaikka vertaus on ehkä vähän ontuva, niin onhan kouluissakin idioottimaisia opettajia, eikä silti koko koululaitosta leimata paskaksi.
.
Erikoista on ollut se, että asiaa on useissa blogeissakin kommentoitu, ja erittäin monet kirjoittajat ovat omien sanojensa mukaan "onnellisesti eronneet kirkosta heti 18-vuotiaana." Ihmettelen vaan, että miksi tämä asia edes saa heidät enää provoisoitumaan? Tuntuu, ettei moni heistä oikeasti olekaan henkisesti niin kaukana kirkosta ja sen säännöistä, että keskustelu ei nostaisi tunteita.
.
Arkkipiispa Kari Mäkinen toivoi, että etteivät ihmiset eroaisi kirkosta vaan vaikuttaisivat esim. seurakuntavaalien kautta. Ja aivan oikein, eroamallahan liberaalisiipi vain vahvistaa konservatiivien painoarvoa. Jos suhde ennen tätä keskustelua liberaalien ja konservatiivien välillä oli kuvitteellisesti 50-50, ja liberaalit nyt tekevät joukkopaon, niin käytännössä hehän itse muuttavat kirkkoa vielä nykyistäkin konservatiivisemmaksi eikä päinvastoin, kuten ehkä tarkoitus oli.
.
Itse en kirkosta aio erota, vaikka Räsästen ja muiden konservatiivien mielipiteet pöyristyttivätkin, vaan ajattelin mennä äänestämään srk-vaaleissa - ensimmäistä kertaa elämässäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti