14. lokakuuta 2010

Löytöjä osa1

En ole ollenkaan mikään syksyihminen. Kauniit ruskan värit toki ajoittain ilahduttavat, mutta pääasiassa alkusyksy menee harmitellessa, että kohta on taas kylmää, pimeää ja useimmiten myös märkää. Ja sitten kun on kylmää, pimeää ja märkää, niin arghhh... väsyttää, viluttaa ja vituttaa. Nytkin myrskytuuli tempoo kattoa ja saa pelätä huomisaamua, sillä alla on edelleen kesärenkaat, ja ennuste lumisateista ei oikein sovi niiden kanssa samaan yhtälöön. Mutta kuka pentele nyt vaihtaa Etelä-Suomessa talvirenkaita lokakuun alussa, varsinkin kun ensi viikoksi on luvattu taas liki 10 astetta lämmintä. Dammit näitä syyskelejä! 

Syksy on siis mielestäni pääasiassa aika p*stä. Mutta jotain hyvääkin sentään. Merkittävä valopilkku oli viikonloppuna metsästä tehty löytö:


Ihan sikana kanttarelleja!!

Mä en ole ikinä varsinaisesti sienestänyt, koska kanttarelli on ainoa sieni, jonka tunnistan, ja niitä löytyy yleensä max. 5 samalla kertaa. Se taas ei varsinaisesti innosta sienestykseen, koska paria sientä ei kehtaa edes paistaa. Mutta nytpä niitä oli putkahdellut näkyviin niin, että tällainen sienestyksen puusilmäkin sai kokea löytämisen iloa. Saaliista on nyt pari kertaa jo herkuteltu, mutta mikä parasta, pari pussillista päätyi myös pakastimeen. Ehtaa luomua lähiruokaa siis tiedossa myöhemminkin! Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti